Envestio anmeldelse

Envestio anmeldelse

Mit nyeste crowdlending eventyr omhandler Envestio og indtil videre virker det som et interessant bekendtskab.

Hvad er Envestio

Envestio er en nyere p2p lending platform fra Estland. Det blev stiftet i 2017 og har siden da leveret gode resultater. Deres fokus er på udlån til virksomheder, især inden for kryptovaluta, energi og ejendomme, men også andre projekter. Jeg begyndte at investere med Envestio i November 2018 efter jeg havde kigget på dem i et stykke tid og så fangede de mig med et lån på 23,5 %. Det er det den højeste rente jeg nogensinde har set på et crowdlending lån med buyback garanti. Bare lige for at udpensle det så betyder det at hvis du i dag investerede 20.000 kr og aldrig gjorde mere ved det ville de penge være 10 doblet på 10 år og 100 doblet på 20 år.

Envestio er også en af de mindre crowdlending platformer, men kun 5755 medlemmer lige nu. De følger mange af de samme principper som andre crowdlending hjemmesider. Der hvor Envestio skiller sig ud er ved at have højere renter på deres lån (et gennemsnit på 18,7 %), men også at de har meget større og færre lån. De har også buyback, men det fungerer anderledes end på andre platforme.

Buyback hos Envestio

Hos Envestio kan man altid sælge sit indskud i et lån tilbage til Envestio mod et ca. 5 % gebyr. Så hvis du investere 1000 euro og sælger dagen efter får du kun 950 euro tilbage, derfor skal du kun gøre det hvis du står og mangler pengene rigtig meget (men så burde du heller ikke have investeret dem i første omgang).

Hvis lånetager ikke betaler lånet (hvilket ikke er sket endnu) sker der en anden ting. Lånetageren får 5 dage til at tage sig sammen og hvis de ikke kan det bliver de sendt til inkasso. I det at de bliver sendt til inkasso får alle dem der har investeret i lånet 80 % af det investerede lånebeløb tilbage dagen efter. For de sidste 20 % har man et valg, enten får halvdelen nu her eller vente indtil inkasso firmaet har fået pengene. Uanset er 90 % af dit investerede beløb sikret.

Min erfaringer med Envestio

Mine erfaringer med Envestio har indtil videre været meget positive og det er den crowdlending platform jeg lige nu tjenere flest penge på, hvilket du også burde kunne se i mine månedlige opdateringer. Jeg har fået købt mig ind i nogle rigtig gode lån og de er indtil videre alle sammen blevet betalt til tiden. Jeg bruger også Envestio for at sprede mig ud over flere platformer så jeg på den måde er mere sikret hvis der skulle ske noget med en af dem.

Deres største problem lige nu er deres popularitet. De har nemlig ikke nok lån til deres sultende investorer. De er gode til at tilbyde nye lån, men hvis man gerne vil være med skal man være hurtig og have penge klar på Envestio fordi lånet bliver normalt opkøbt i løbet af nogle minutter eller max et par timer. Hvis man så er rigtig hurtigt kan man godt vente lidt fordi det er tit at der kommer flere lån op samtidig og dem med de bedste renter kommer altid til sidst. Og bare fordi at deres popularitet er steget er de ikke gået på kompromis med renter på deres lån. De sidste 5 projekter har haft renter på 16,75 - 18 %. Hvilket stadig er højere end de fleste andre platforme og så er det stadig med Buyback garanti.

Fordele ved Envestio

  • Høje udlånsrenter
  • Sikrede lån med Buyback
  • Der kommer ofte nye lån på platformen
  • Man kan investere for ned til 1 euro
  • Mulig for meget hurtigt exit ved at sælge direkte til Envestio

Ulemper ved Envestio

  • Der mangler flere lån
  • Platformen er meget ung
  • Ingen autoinvest
  • Intet sekundære market

Oprettelse hos Envestio

Oprettelsen ligner meget alle de andre crowdlending og det tager kun 5 min hvis du har dit pas klar. Hvis du bruger linket her under får du 5 euro når du overfører minimum 100 euro til Envestio. Udover det får du også 0,5 % af det du invester de første 270 dage, samtidig støtter du også bloggen når du opretter dig :)

https://envestio.com/?invite=kabvW7t

Author

Kim Schultz