0 opsparing

Normalt opsparing

Tit når man snakker om fupt/fire hører man om at man altid skal have en nødreserve kontantbeholdning, men hvor meget den skal være på svinger mellem 1 og 12 måneders udgifter. En konto med kontanter nok til at række 12 måneder virker helt ekstremt efter min mening, men det er også mere rettet mod amerikaner, som ikke har det samme sikkerhedsnet som os i Danmark. Jeg mener at man skal have nok kontante reserver så man ikke behøver at sælge ud af aktier hvis køleskabet pludselig går i stykker eller hvis lønsystem fejler og der går en uge inden du får løn. Så jeg hælder nok mod at have en nødopsparing der kan dække de faste udgifter i en måned (hvis du ikke ved hvor mange faste udgifter du har i måneden kunne du starte med at ligge et budget). Men penge i nødopsparingen arbejder jo ikke så hvad med at bringe den ned på 0 kr?

0 opsparing

En ny interessant strategi jeg har læst om netop det. Der dukker med det samme de åbenlyse spørgsmål op som, hvad gør jeg så hvis bilen går i stykker eller køleskabet skal skiftes? Ved en 0 opsparing har man 3 forsvarslinjer mod uforudsete udgifter.

  1. Bilregningen/det nye køleskab har man normalt altid 30 dage til at betale. Så man burde kunne skaffe nok penge (læs løn) inden man skal betale.
  2. Man har altid penge på sin konto, måske er der nok til betale regningen.
  3. Man kan få flere forskellige gratis kreditkort hvor man først skal betale 30 dage efter. Det kan bruges til at udsætte betalinger på nemt op til 30.000 kr.

Der udover har jeg også mulighed for at trække nogle penge ud af boliglånet. Hele 0 opsparingen er selvfølgelig en mere risikofyldt strategi, men det burde kunne betale sig over tid hvis man ikke har for mange uforudsete udgifter.

Hvad gør jeg

Jeg har i lang tid kørt med en opsparing på 20.000 kr (noget over hvad jeg normalt bruger i en måned), men jeg er meget interesseret i at prøve 0 opsparingen af. Derfor har jeg her i december brugt alle mine penge på opsparing til at betale af på banklånet. Med et banklån på 4,5% svarer det til at jeg "tjener" 900 kr om året.