Crowdlending: Mintos

Crowdlending: Mintos

Mintos

Mintos er en markedsplads for låneudbyder hvor man som privat person kan investere. Låneudbyderne sælger typisk et lån til 70-200% i rente og sælger det så videre til 10-15%. Så de score den høje gevinst, men tager også en højer risiko og sørger for alt omkring lånet.

Risiko

Ja der er risiko forbundet med det. Der findes 2 slags lån. Dem med buyback garanti og den uden. Buyback garanti betyder at hvis det lån man invisterer i ikke bliver betalt tilbage så går låneudbyderen ind og betaler lånet ud (nogen gange med ranter og nogen gange uden, kommer an på låneudbyderen). Så lyder det jo næsten som en sikker invistering, men det er det ikke helt. Hvis låneudbyderen går konkurs bliver lånet givet videre til mintos, men samtidig vil buyback garantien bortfalde (det er sket en gang i mintos historie)

Jeg investere kun i lån med buy back garanti og bruger den her guide http://explorep2p.com/mintos-lender-ratings/ til at vælge låneudbyder. Generelt tager jeg kun dem der score over 50 points.

En anden ting er at du ikke kan trække dine penge så let ud igen, fordi du skal vente på at lånet bliver betalt ud. Så hvis du investerer i lån der løber over 36 måneder får du løbende dine penge (inkl renter) udbetalt over de 36 måneder. Derfor vælger jeg normalt også kun lån med en max løbetid på omkring 18 måneder.

Interface og autoinvest

Interfacet er rigtig godt. Det er nemt at se hvor mange penge man har og hvor meget overskud det har givet (og hvor meget man ca. kan forvente på årsbasis). Man kan også nemt se hvor mange lån man har udstående, status på dem og hvor procent af ens penge der fx er investeret hos en låneudbyder (det er en god ide at sprede det lidt ud). Man kan også sætte en autoinvester op som automatisk investere penge på kontoen i nye lån. Så behøver man aldrig selv gøre noget.

Pengene står på hjemmesiden og alle udbetalte lån, renter, bonus osv. kommer også ind på hjemmesidekontoen. Herfra kan du vælge at lave en udbetaling (efter noget verifikation) til din egen konto. Det tager typisk en dag eller to før pengene når frem.

Gebyr

De eneste gebyrer der er lige nu er hvis du overfører til mintos i danske kr og veksler dem til euro (eller anden valuta) så tager de ½ % i gebyr. Det kan også godt koste et gebyr at overføre fra en dansk konto til dem (typisk 20 kr) og det tager typisk 1-3 dage.

Det jeg normalt gør er at overføre penge til min revolut konto, veksle dem gebyrfrit til euro og så lave en gebyrfri overførsel til dem.

Skat

Det med skat er lidt mere besværligt, fordi i modsætning til aktier så bliver renterne her beskattet som kapitalindkomst, så du kan ende med at skulle betale topskat af overskuddet. Det skal også indberettes manuelt gennem erklæring k hos skat. Men mintos kan generere en rapport der give alle de tal man skal udfylde.

Oprettelse

Hvis du bruger mit link her til at oprette dig får du lige nu 1% ekstra i bonus på alle de penge du investere de første 90 dage. www.mintos.com