Byg det liv du gerne vil have og spar sammen til det

Byg det liv du gerne vil have og spar sammen til det

Byg det liv du gerne vil have og spar sammen til det eller "Build the life you want, then save for it". Hele ideen med fupt/fire er at kunne spare en stor nok formue op til at den kan dække hele dit forbrug, så rent logisk set er der 2 ting man kan gøre for at opnå det hurtiger.

Et. Bring sit forbrug ned

To. Forhøje sin indtjening

At bruge opsparingsprocenten (hvor mange procent af ens indtjening der bliver investeret) virker på dem begge, jo højere opsparingsprocent des mindre er der til forbrug.

Forbrug er en rimelig nem ting at stille på. Bare lad vær med at købe ting! Der er selvfølgelig et basis forbrug man ikke kan komme uden om. Man skal have mad, man skal have vand og et tag over hovedet, men man behøver ikke at have den nyeste iPhone eller en stor bil.

Indtjeningen er noget sværere at stille på fordi du er afhængig af at andre mennesker vil købe dine ting og/eller din tid. Her mener jeg at det er meget vigtigt at man investerer i sig selv. At man dygtiggører sig hver dag og lærer nye ting fordi jo bedre man er til sit job des mere i løn burde man få. Hvis man ikke får den løn man er værd skal man heller ikke være bange for at finde sig et nyt arbejde.

At forøge sin indtjening kan være svært for mange så derfor er der mange der forbinder fupt sammen med et lavt forbrug og det mener jeg ikke man skal, fupt skal nemlig være et middel til at opnå højst mulig lykke og glæde i sit liv. Derfor handler det om at bygge det liv man gerne vil have og så spare op til det. Hvis lykke og glæde i dit liv er at have en stor bil, så lig det ind i dit budget og spar op til det! Hvis du elsker at rejse så gør det og spar op til det! Hvis du ikke ved hvad du kan lide så brug et par 1000 eller 10.000 kr. på at finde ud af det, det vil være den bedste investeringen i dit liv. Der er ingen der ligger på sit dødsleje og ønske at man ville have sparet mere op, man ønsker at man ville have oplevet og gjort mere.

Hvad man skal lade være med er at bruge penge på ting/oplevelser som er lige meget for dig. Hvis du skal bruge en bil, men er ligeglad med hvilken, så køb en billig èn.

Så lev livet og spar sammen i den rækkefølge.

Evt. kan du læse mere i den her reddit tråd der gave mig lidt inspiration til at skrive den her post

Del 1:

https://www.reddit.com/r/financialindependence/comments/58j8pc/buildthelifeyouwantthensaveforit/

Del 2:

https://www.reddit.com/r/financialindependence/comments/8cqbss/buildthelifeyouwantthensaveforit_update/