Kan målet være delvis FUTP?

Kan målet være delvis FUTP?

Christian fra Min Investering kontaktede mig tidligere på måneden for at høre om han måtte udgive et gæsteindlæg med hans vinkel på FUPT hvilket jeg glad sagde ja til. Herunder finder du hans indlæg.

Jeg ønsker ikke at opnå FUTP

Så simpelt kan det siges, jeg ønsker nemlig ikke at gå tidligt på pension. Jeg har dog stadig mange af de samme tanker og delmål som f.eks. her på FUTP.dk, men jeg vil også gerne fortælle historien om at man hverken behøver at investere 30, 40 eller 50% af ens indkomst for at opnå højere mere finansiel uafhængighed end du gør i dag. Mit mål er at kunne gå ned i tid og gennem livet at kunne tage fri i f.eks. et år af gangen hvis jeg ønsker det. Frem for at spare alt min frihed op til sidst i livet ønsker jeg altså at sprede den ud og jeg nyder samtidig at arbejde med det jeg laver og kunne ikke se mig selv stoppe med det.

Du bestemmer planen

Jeg blev inspireret til mine egne mål af folk der opnåede FUPT i en forholdsvis tidlig alder, enten i 30’erne eller 40’erne. De har nu friheden til selv at bestemme hvad de laver, men jeg ser også mange af dem gå tilbage til arbejdsmarkedet da de simpelthen nød at arbejde. Måske tager de fri i et par år efter de opnåede FUPT, men derefter er der flere af dem der stopper op og genovervejer projektet. Min løn ligger meget normalt, lige under grænsen for topskat. Det betyder også at jeg skulle leve forholdsvist billigt hvis jeg skulle spare 50% af min indtægt op. Det blev mere end jeg havde lyst til at give afkald på. Det er vigtigt at huske at man selv laver planen og om det er at du ønsker fuld FUPT, eller bare vil have et liv uden gæld, det er helt op til dig.

Planen ændrer sig hen af vejen

Det er altid inspirerende at læse om hvordan andre gør det, men i virkeligheden er de mennesker ikke dig og selvom det ser godt ud på papiret, så ved du først hvad du vil syntes om det når du selv står i det. Tænker du på at opnå FUPT ved at flytte til asien og leve billigt? Så prøv lige at tage 3 måneder i Asien inden du bruger 10 år på at spare pengene op. Vil du gerne stoppe helt med at arbejde? Så prøv måske at holde ferie i 3 måneder og se om du stadig har de samme planer. Det flytter dit mål lidt da det koster, men det giver dig også et bedre billede af dit mål.

Har du opnået FUPT er det naturligvis altid let at gå tilbage. Du har jo betalt din gæld ud, står med penge på lommen og har prøvet at arbejde. Det vil derfor aldrig være helt spildt arbejde.

Vil du læse mere om min vej til delvis økonomisk uafhængighed? Så besøg mit website mininvestering.dk