December opdatering

December opdatering

December måned med alt juleræset er slut og vi er startet på et nyt år. Der er sket et fald i nettoformuen i december og det skyldes at jeg har brugt for mange penge på julegaver (men jeg har også fået nogle rigtige gode gaver!). Aktierne er også faldet med 2500 kr, også er der også blevet lagt renter oven i begge lån. Jeg har lavet et del omrokering af mine finanser på baggrund af mit nye mål for 2019 og min nye strategi omkring 0 opsparing. Derfor er har min fordeling uden friværdi ændret sig fra:

November Cirkelfordeling

Til den nuværende fordeling uden friværdi:

enter image description here

Aktier

Mine aktier er faldet en del i december. Helt præcist har de mistet 5,8% af deres værdi og jeg er nu på det laveste niveau nogensinde. Det er dog ikke lige så galt som oktober hvor mine aktier miste 9,8% af deres værdi... Men det er jo forventet at aktiemarkedet svinger en del så det bekymre mig ikke. Så aktier bærer en del af skylden for den nedadgående nettoformue i den her måned.

Crowdlending

Mintos kører igen bare der ud af. Tjener stadig ca. 1% per måned.

Grupeer giver stadig godt afkast og de penge jeg havde svært ved at få investeret i løbet af november har nu fået ben og gå på.

Jeg har også investeret en lille sjat i en ny crowdlending platform der hedder Envestio. Indtil videre giver det et overraskende stort afkast. Jeg lovede sidste måned at jeg ville skrive en anmeldelse (igen) og jeg er gået igang, men jeg vil gerne bruge lidt mere tid på den.

Læs evt. mere i mit indlæg om Mintos eller om Grupeer

Friværdi

Som følge af mine 2019 mål og 0 opsparing har jeg betalt 40.000 kr ekstra af på mit banklån i december. Så nu er der kun lige lidt over 150.000 kr tilbage på det.

Opsparing

Jeg har ingen opsparing eller nødreserve mere pga. jeg ikke synes det er nødvendigt.

Læs evt. mere her: 0 opsparing

Bitcoins

Jeg har en lille mængde bitcoins (0,05) som i den her måned ikke er faldet! Men bare har holdt deres værdi.

Kontant

Kontantbeholdningen stadig lidt høj og jeg regner med at flytte en del af dem over på boliglånet i løbet af den her måned.

Det giver en samlet opsummering der ser sådan her ud:

December opdatering